Concert 'van Bach tot Zappa'

Gitaarconcert ‘van Bach tot Zappa’ door Cor Mutsers, Han Jonkers en Chris Janssen. In dit concert zal er naast de solo optredens ook in duo- en trio vorm worden gemusiceerd.

Mutsers, Jonkers en Janssen studeerden 40 jaar geleden samen aan het Conservatorium te Maastricht en zijn al die jaren in contact gebleven met als verbindende factor de passie voor gitaren en gitaarmuziek.

Cor Mutsers heeft een indrukwekkende staat van dienst als begeleider op steelstring gitaar van talloze artiesten, om er enkele te noemen: Kane, Ilse Delange, Ge Reinders, Gerard van Maasakkers, Toon Hermans en José Carreras. Deze avond wordt een unieke kans om deze rasmuzikant als solist aan het werk te zien, soloconcerten van hem zijn namelijk zeer zeldzaam.
Cor zal eigen composities en bewerkingen van min of meer bekende stukken spelen waarbij hij ook een looper in zal zetten.

Han Jonkers heeft na zijn studie in Maastricht aan de Musik Akademie in Bazel verder gestudeerd bij Konrad Ragossnig en Oscar Ghilia en aldaar het solistendiploma behaald. Hij werkt al jaren in Zwitserland alwaar hij met bekende musici diverse cd’s heeft opgenomen en regelmatig concerteert. Zijn laatste cd: ‘Flexible Sky’ betreft een samenwerking met het befaamde Casal Quartet (strijkkwartet) waarmee hij in 2017 een tournee door Zimbabwe en Zuid Afrika heeft gemaakt.
Han komt speciaal over uit Bazel en speelt klassieke gitaarwerken uit zijn huidige programma: “Zwischen Meditation und Leidenschaft ” (muziek uit Europa en Zuid-Amerika)

Chris Janssen heeft op diverse muziekscholen gitaarles gegeven en de laatste jaren voor de gemeente Venlo gewerkt. Samen met Cor Mutsers vormde hij een klassiek gitaarduo dat diverse concerten heeft gegeven en een succesvolle cd op heeft genomen.

Toegang: 12,50 euro
Informatie en reserveren: uitsluitend via e-mail

Website Cor Mutsers 

Website Han Jonkers

 

 


28 juni 2019
20:30 - 22:15

"In de Gloria"
Lindestraat 1
5721 XN Asten