Studenten Gitaar Ensemble NL & gitaarduo Vickers Bovey

Het Studenten Gitaar Ensemble Nederland o.l.v. Susana Opanski, presenteert het concert Connections. Het programma is ontstaan in een unieke samenwerking tussen het ensemble en het prestigieuze Vickers Bovey Guitar Duo uit Londen. Samen met dit duo speelt het ensemble o.a. de Nederlandse première van het Lorca Concerto van G. Garcia, eerbetoon aan de Spaanse dichter en schrijver Federico García Lorca.

Connections is het eerste concert van hun nieuwe serie: New Guitar Music, waar veel aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van de (gitaar) muziek sinds de 20e eeuw. Op 20 en 21 mei speelde het ensemble dit programma ook in Oxford en in Londen.

Het gitaarduo Vickers Bovey heeft veel internationale prijzen gewonnen en zijn bekend door hun virtuositeit en geraffineerd samenspel. Het Studenten Gitaar Ensemble Nederland is een uniek muzikaal initiatief, bestaande uit 14 enthousiaste jonge gitaarspelers. Naast vele concerten in Nederland is het ensemble op uitnodiging ook in Spanje, Duitsland en Italië op tournee geweest.

Met veel passie en een vleugje humor neemt dit jonge ensemble het publiek mee naar de betoverende klankwereld van de gitaarmuziek.

Toegangskaarten: €10 (€5 voor studenten)
Reserveren kan via: mail


25 mei 2018
20:15 - 22:00

Vondelkerk
Vondelstraat 120a, 1054 GS
3511XC Amsterdam
Noord Holland