DUBBELCONCERT: ARTIST RESIDENCY DE LINK & AMPA: GENEVIEVE MURPHY / MARTIN VAN HEES

De Artist Residency van De Link & AMPA met een gloednieuwe compositie van Genevieve Murphy die tot stand komt in de zaal van Het Cenakel, uitgevoerd door klarinettist Jonas de Smedt. Klassiek gitarist Martin van Hees speelt nieuwe werken van Nederlandse componisten uit zijn tweede soloprogramma ‘Remgewogen’. spotify:track:5YX8F7kCJcGvD2gjcNEZpg 

De klassieke gitaar is als solo instrument een van de meest kleurrijke en intieme mediums tussen componist, uitvoerder en publiek.
 Het instrument is ontzettend veelzijdig en inzetbaar in verschillende stijlen. Veel van deze stijlen zijn terug te vinden in het programma van Martin van Hees. Gitarist Martin van Hees is betrokken bij uiteenlopende projecten waarbij hij hedendaagse muziek combineert met jazz cross-overs en kamermuziek. Hij is gitarist bij ensemble Kluster5. Bij zijn afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium ontving hij een onderscheiding voor zijn bijdrage aan de hedendaagse muziek. Daarnaast won hij diverse prijzen op internationale gitaar concoursen, onder meer in Nederland, Griekenland en India. Sinds 2014 werkt de gitarist actief samen met hedendaagse componisten. In 2016 was de release van zijn debuutalbum Cadence. In november 2018 vond de release van zijn nieuwe album Remgewogen plaats.

Genevieve Murphy (Schotland, 1988) studeerde aan het Royal Conservatoire of Glasgow (Junior School), Birmingham Conservatoire (Bachelor Muziek en Compositie) en haalde haar Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (2013). Ze volgde lessen bij David Fenessey, Howard Skempton, Joe Cutler, Michael Walters, Martijn Padding, en Yannis Kyriakides. https://vimeo.com/319806362 

Jonas De Smedt (1992) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij docent Eddy Vanoosthuyse en assistenten Frank Coryn en Danny Corstjens. Hij behaalde daar in 2017 zijn masterdiploma met een grootste onderscheiding voor zijn masterproef klarinet. Nadien studeerde hij nog basklarinet bij Marc Kerckhof aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en klarinet aan het Conservatorium van Luik, waar hij ook voor beide masterproeven een grootste onderscheiding kreeg. Daarnaast behaalde hij het diploma van de lerarenopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Momenteel volgt hij nog de Master of Music aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.


16 april 2019
20:30 - 22:30

De Link in Het Cenakel
Cenakel 1
5022 KK Tilburg