De luitist Michael Dücker is door een val geblesseerd geraakt aan zijn rechter hand en kan daarom niet spelen.
Het concert wordt tweede helft van februari 2020 ingehaald.

Concert Michael Dücker-Luit

 12 nov 2019   |    20:15 – 22:00

 

Op het programma met de titel ‘Tombeaux voor Luit’ staat muziek van o.a. Sylvius Leopold Weiss, een tijdgenoot/collega/vriend van Bach, Robert de Visée, de privé-luitist/componist van Lodewijk de XIV, Georg Gebel, ook een tijdgenoot van Bach en Ennemont Gaultier. (Wellicht een verre voorouder van modeontwerper Jean-Paul Gaultier?)
Muziek uit de categorie ‘Tombeaux’ (muziek rondom de begrafenis) is voor het overgrote deel geschreven ter nagedachtenis van geliefde of ook wel minder geliefde personen in het algemeen en in de 17de en 18de eeuw van meestal koningen en vorsten in het bijzonder.
De ‘Trauermusik’ kan overigens zeer afwisselend zijn; er wordt niet alleen maar langzaam en in mineur ‘getreurd’ ook in snelle delen zoals Courante en Gigue en in majeur gezet wordt (de herinnering aan) de overledene ‘bezongen’.

Michael Dücker studeerde luit aan de Musikhochschule in Keulen bij Konrad Junghänel en muziekwetenschappen aan de Universiteit van Würzburg. Hij speelt bij vele gerenommeerde ensembles zoals Concerto Köln, Akademie für Alte Musik Berlin en Musica Antiqua Köln. Ook als solist treedt hij veelvuldig op en hij heeft diverse CD’s op zijn naam staan met o.a. muziek voor solo luit van Weiss en Wolfgang Hoffer en luitconcerten van Fasch.
Daarnaast is hij docent luit en theorbe aan de Musikhochschule van Weimar.


12 november 2019
20:15 - 22:00

Hasseltse Kapel
Hasseltplein 7
5042 AB Tilburg