Jubileumconcert Avond van de Gitaar

Op zaterdag 23 maart 2019, vanaf 20.00 uur, zal in de Bergsingelkerk (Bergsingel 150, 3037 GM) in Rotterdam-Noord een feestelijk en gevarieerd evenement plaatsvinden naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de Gitaaracademie Rotterdam. Dit concert wordt georganiseerd  in samenwerking met Stichting GitaarPodium Rotterdam (GPR).

De academie heeft haar oorsprong in 2009. Na twintig jaar te hebben gewerkt op diverse muziekscholen en als internationaal artiest en masterclass docent, vond Nathasja van Rosse het 10 jaar geleden tijd om haar droom te verwezenlijken: een gitaaracademie met docenten die, net als zij, van buitengewoon niveau zijn en met integriteit en liefde het spelen op de gitaar willen bijbrengen.  Inmiddels heeft Nathasja een fantastisch en kleurrijk docententeam en een prachtige groep leerlingen achter zich staan.

Het jubileumconcert biedt een podium aan een grote verscheidenheid aan muziekstijlen en artiesten, waaronder de leerlingen van de academie.  De avond van de gitaar bestaat uit drie delen.

Allereerst zal er een concert worden gegeven door de flamencogitaar. Dit deel staat onder leiding van flamencogitaristen Benjamin Cok, Mischa Cok en Jur Vermijs, met medewerking van flamencodanseres Miki Vos. Zowel traditionele stukken uit het flamencorepertoire als moderne bewerkingen worden ten gehore gebracht.

Het tweede deel van de avond staat in het teken van de klassieke gitaar. Het bekende Nederlands Jeugd GitaarOrkest (NJGO), onder leiding van Peter Constant, zal naast spectaculaire bewerkingen onder meer “Fantasía para un gentilhombre” van de Spaanse componist Joaquin Rodrigo en een feestelijk werk van Sanz uitvoeren. Deze werken zijn speciaal gearrangeerd voor gitaar.  Machado en F. Williams zijn andere componisten die wij terugzien in hun concert. Martin van Hees zal optreden als solist. Een ensemble bestaande uit klassieke gitaarleerlingen van de Gitaaracademie, geleid door Bruno Ferreira, zal ook enkele stukken meespelen.

De avond van de gitaar wordt afgesloten met de popgitaar. Het duo Remedy, bekend van The Voice Of Holland, zal in samenwerking met de huisband van de Gitaaracademie o.l.v. Sjors Nederlof enkele feestelijke nummers laten horen.

Entree: € 5,-
Tickets online via: www.avondvandegitaar.eventbrite.nl

 


23 maart 2019
20:00 - 23:00