Jazz at Sneak Preview

Gitarist Olaf Tarenskeen speelt in trio setting een European Jazz programma: een eclectische samenstelling van tunes uit het Great American Songbook, pop/rock songs en originele muziek geschreven door Yvonne Smeets, Ralph Towner en Olaf Tarenskeen met teksten van Yvonne Smeets.

Olaf Tarenskeen
Deze van oorsprong klassiek gitarist bekwaamde zich na zijn klassieke studie tevens in de jazz en belandde hierdoor op het pad van de Europese jazzmuziek. Hij nam de nylonsnarige klassieke gitaar en haar spelers als format voor jazzcomposities, Chord Melody arrangementen en solo improvisaties.

Yvonne Smeets
‘Grote muzikale artisticiteit en eigenheid’, met deze onderscheiding verliet Yvonne Smeets in 2006 summa cum laude het conservatorium. Een jaar eerder won ze al de publieksprijs en de tweede prijs op het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. “Timing, improvisatie en originaliteit”, las het juryrapport.

Tony Overwater
Eén van Nederlands meest markante bassisten. Hij is een veelzijdig musicus en componist die zich zowel als solist, bandleider en begeleider profileert in Nederland en ver daarbuiten. Tony Overwater studeerde cum laude af op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is onder andere onderscheiden met de VPRO Boy Edgar prijs, de Podiumprijs, en een Edison.


15 februari 2020
13:15 - 16:00

Zuiderstrandtheater
Houtrustweg 505
2583 WB Den Haag