Concert Fred Jacobs met Franse Luitmuziek

Zaterdag 5 november geeft Nederlands bekendste luitist Fred Jacobs een tussen-de-middag- middagconcert in de Doopsgezinde kerk in Utrecht. Het concert wordt georganiseerd door de Nederlandse Luitvereniging.

Het concert zal geheel in het teken staan van de Franse barokluitmuziek. Fred Jacobs speelt werken van Robert de Visée (ca. 1655 – 1733), één van de meest prominente Franse componisten voor luit, theorbe en barokgitaar. Fred Jacobs bespeelt tijdens het concert een typische Franse Theorbe, indertijd een gangbaar instrument in Frankrijk, maar tegenwoordig een relatief onbekende soort luit die zelden te zien en te horen is.

Over Fred Jacobs
Fred Jacobs is een internationaal actief en geroemd bespeler van luit en theorbe. Hij is gespecialiseerd in de muziek van de zeventiende eeuw en stelt graag onderscheidende programma’s samen met niet eerder uitgegeven werken. Hij is een graag geziene gast op de belangrijkste festivals voor oude muziek in Europa en de Verenigde Staten. Hij speelt in operaproducties in London, Parijs, München, Amsterdam en Florence. Verder werkte hij met dirigenten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Ton Koopman, Andrew Parrot, Marc Minkowski, Ivor Bolton en Richard Egarr.

Fred Jacobs treedt geregeld op als begeleider van sopraan Johannette Zomer, sopraan Anne Azéma, countertenor Michael Chance, bariton Maarten Koningsberger en van gambiste Mieneke van der Velden. Met Johannette Zomer maakte hij een meerdere cd-opnamen gewijd aan de 17e-eeuwse liedkunst uit Italië, Frankrijk en Engeland (voor het label Channel Classics). Verder geeft hij masterclasses met de sopranen Carolyn Watkinson, Anne Azéma en Emma Kirkby op het terrein van het Engelse luitlied, Cavalier Song en het Franse Air de Cour. Jacobs is medeoprichter van The Locke Consort en lid van het Gabrieli Consort and Players, The Parley of Instruments, het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging en diverse andere ensembles. Daarnaast speelt hij ook hedendaagse muziek.

Sinds 1995 is Fred Jacobs als docent luit en theorbe verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Onlangs is zijn derde en laatste cd met het complete werk van De Visée voor theorbe verschenen.

Verdere gegevens:
• Datum concert: zaterdag 5 november 2016
• Locatie: Doopsgezinde Kerk , Oudegracht 270, Utrecht
• Aanvang concert: 11.30 uur (Zaal open vanaf 11.15 uur)
• Toegang: € 15,00 (Leden Nederlandse Luitvereniging en kinderen tot 12 jaar: gratis.)

Voor meer informatie zie: www.nederlandseluitvereniging.nl en https://www.facebook.com/Luitvereniging/. Contactpersoon Nederlandse Luitvereniging: Cora Cannemeijer: secretaris@nederlandseluitvereniging.nl

 


5 november 2016
11:30 - 13:30

Doopsgezinde Kerk
Oudegracht 270
Utrecht