Concert Livio Gianola

Livio Gianola is afkomstig uit het Italiaanse Bergamo. Gianola is een begaafd componist en gitarist die met verbazingwekkend gemak de 8-snarige gitaar bespeelt. Zijn composities zijn toegankelijk en zijn spel is warm, dynamisch en virtuoos. Als enige niet-Spanjaard componeerde hij voor het prestigieuze Spaans Nationaal Ballet.

Gianola speelde in belangrijke zalen als het Concertgebouw in Amsterdam, het Théâtre des Champs-Élysées in Parijs, het Teatro de la Zarzuela in Madrid, Lope de Vega in Sevilla, Bunka Kaikan in Tokyo, het Teatro Colón in Buenos Aires, de Philharmonie in Keulen, het Grand Theater in Shanghai en het Dionysus theater bij de Acropolis in Athene. In 14 jaar samenwerking met de beroemde danser Antonio Canales  schreef hij de muziek voor de megaproducties “Torero” (1992), “Narcissus” (1995), “Gypsy” (1996), “Minotaur” (2002), “Bailaora” (2004) en “Bohemia” (2006).

Hij trad op bij belangrijke evenementen als solist en in diverse formaties, zoals het “Foro Popular” in Barcelona, de “Bienal de Flamenco” in Sevilla en het “Festival di San Remo”. Ook was hij te zien en horen in diverse TV programma’s, zoals voor de RAI in Italië, RTSI (Zwitserland), TVE (Spanje), VPRO (Nederland), enz. Livio schreef ook muziek voor film (winnaar in het Rimini Film Festival) en componeerde tevens klassiek werk zoals het “Concert for guitar & orchestra” en de “Levantine Suite” voor gitaar en orkest.


26 november 2017
15:00

Gasthuiskerk Doesburg
Gasthuisstraat 41
Doesburg