concert Izhar Elias & Roxane Radoux

Dit is een concert dat realtime plaats vindt en dus niet vooraf opgenomen is. Je komt dichter bij de musicus dan ooit! Terwijl je thuis zit, loop je binnen in de studio van topgitarist Izhar Elias, met al zijn historische gitaren om zich heen. Tijdens dit concert bespeelt Izhar drie verschillende gitaren.

Maak kennis met enkele bijzondere pareltjes uit de barok, gespeeld op een barokgitaar, Capricci van Luigi Legnani op een originele romantische gitaar en een meesterlijk nieuw werk van Florian Magnus Maier in een toegankelijke virtuoze stijl. Het concert wordt afgesloten met de all time classic Capricho Árabe van Francisco Tárrega.

Izhar Elias is een veelzijdig gitarist die bekend staat om zijn grensverleggende programma’s. Hij gaf concerten in Europa, Rusland, Zuid-Oost Azië, Australië en de VS, maar niet eerder live online.

Bij ieder online gitaarconcert dat georganiseerd wordt door het Gitaristen Podium, krijgt een conservatoriumstudent de gelegenheid zijn of haar visitekaartje af te geven. Dit keer is dat de Franse gitariste Roxane Radoux. Roxane begon op 6-jarige leeftijd met gitaarspelen. Ze won eerste prijzen bij Tagashi Iwagami competition (2012) en Villa-Lobos competition (2015). In 2020 behaalde ze haar bachelor. Momenteel studeert Roxane bij Carlo Marchione in Maastricht.

Tijdens het concert kun je via de chat functie van Zoom vragen stellen. Na afloop beantwoorden beide gitaristen zoveel mogelijk vragen.

Reserveer voor slechts 9,95 een ticket. Je steunt daarmee de gitaristen en de voortgang van deze concerten.


12 maart 2021
20:00 - 21:30