Gabriel Bianco

Meestergitarist Gabriel Bianco wordt wereldwijd geroemd om zijn verfijnde uitvoeringen van veelzijdig repertoire. In dit concert speelt Bianco een aantal van zijn favoriete composities van Bach, Barrios, Coste en Castelnuovo-Tedesco. Het is een buitenkans om hem te horen spelen in Nederland.

Als solist speelt Gabriel muziek van de barok tot hedendaags met een nadruk op muziek uit de romantische periode en muziek van Spanje. Veel componisten hebben nieuwe werken aan hem opgedragen. Hij trad op als solist met oa het Koblenz City Orchestra (Duitsland), het Aukso Orchestra (Polen), Lipetsk Philharmonic Orchestra (Rusland) en het Roemeense Radio Orkest.

Gabriel heeft daarnaast een grote passie voor kamermuziek, en is een van de oprichters van het Eclisses Guitar Quartet. Het kwartet won in 2013 meerdere prijzen en bracht CD’s uit. Gabriel werkt vaak samen met andere instrumentalisten en zangers en bracht de CD Divertissement uit met hoboïste Michaela Hrabankova in 2017. Gabriel heeft twee soloalbums opgenomen: Laureate Guitar Series (Naxos-label 2007) en zijn nieuwste CD Capricci door Ad Vitam Records.

Sinds september 2018 is Gabriel Bianco hoofdvakdocent  aan het Conservatorium van Amsterdam.

Inclusief voorprogramma door Gitaarorkest Guitarrísimo o.l.v. Peter Constant.

Toegang:
Volwassenen €16,–
t/m 18 jaar € 5,–

Meer info en reserveren

 


23 november 2019
16:00 - 17:15

Goede Rede
Kerkgracht 60
1354 AM Almere Haven
Flevoland