Het eerste concert van ons nieuwe seizoen in de Doopsgezinde Kerk in Apeldoorn met Cristiano Porqueddu!
Boek snel je ticket voor €15! Er zijn slechts beperkte plaatsen. Alles wordt volgens de geldende maatregelen georganiseerd!
___
Met muziek van Brouwer, Gilardino, Piana en Swierkosz-Lenart.
Cristiano Porqueddu wordt wereldwijd gezien als een van de beste vertolkers van de moderne gitaarmuziek uit de 20e en 21e eeuw. Critici bestempelden hem als ‘een maatstaf voor de nieuwe generatie van muzikanten’.
Porqueddu kreeg in eerste instantie gitaarlessen van z’n vader, maar ging later studeren bij de beroemde Angelo Gilardino. Naarmate z’n carrière vorderde ontving hij vele prijzen op internationale gitaarconcoursen en kreeg hij lovende recensies van experts en verscheidene tijdschriften. Ook mocht hij wereldwijd vele prijzen ontvangen voor z’n eigen composities. Vandaag de dag treedt hij regelmatig op als soloartiest over de hele wereld. Dit concert is onderdeel van zijn wereldtour die mogelijk gemaakt werd met de steun van de EU en Sardinië. Er zijn al meerdere moderne composities aan hem gewijd door grote componisten als: Angelo Gilardino, Dusan Bogdanovic, Mark Pelpriora en Franzo Cavallone. Porqueddu heeft een impressionante discografie van meer dan 50 cd’s, opgenomen bij het label ‘Brilliant Classics’, die over de hele wereld verkocht worden. 
Tegenwoordig woont hij in Nuoro (Sardinië, Italië), waar hij ook doceert.


1 november 2020
12:00 - 13:30

Doopsgezinde Kerk
Paslaan 6
7311 AK Apeldoorn