Cees HartogIn 2010 werd Cees Hartog benoemd tot erelid van EGTA-Nederland.

Samen met o.a. Hein Sanderink richtte hij de vereniging in 1994 op. Hij bekleedde maar liefst 12 jaar het voorzitterschap. Onder zijn bevlogen leiding is de EGTA uitgegroeid tot een bloeiende gitaardocentenvereniging.

Cees Hartog is inmiddels 40 jaar als gitaardocent verbonden aan de muziekschool van Geldrop. In zijn begintijd als docent bemerkte hij dat het lesmateriaal nogal stoffig was. Daarom ontwikkelde hij als eerste in Nederland een methode waarin populairder materiaal werd afgewisseld met klassieke muziek. Dit concept bleek goed aan te sluiten bij de behoefte van de leerlingen.

De zogeheten “Gitaarstarter” was van meet af aan een groot succes en wordt nog altijd door vele docenten gebruikt. Ook in Duitsland en Frankrijk staat dit lesboek bij duizenden gitaarleerlingen op de lessenaar. Naast zijn methode verscheen er van zijn hand een uitgebreide reeks gitaarboeken die allen grif over de toonbank gaan. Inmiddels zijn er bijna een miljoen exemplaren van zijn les- en speelboeken verkocht. Niet alleen in Nederland spreekt zijn muziek aan. Zijn boeken gaan de hele wereld over. Erkenning voor zijn werk ontvangt hij tot ver over de grenzen. Regelmatig krijgt Cees Hartog per mail complimenten over bijvoorbeeld zijn gitaartrio “Let’s take the Flipside”.

Eind 2011 is Cees met pensioen gegaan.

 

Agenda