Geruime tijd leek het erop dat er een einde zou komen aan EGTA-Nederland bij gebrek aan bestuurders. Halverwege 2017 besloten acht leden op de valreep een bestuur te vormen. Met veel enthousiasme en energie blazen zij EGTA-Nederland nieuw leven in. Tijdens de ledenvergadering op 19 november 2017 in Amsterdam gaven de aanwezige EGTA-leden hun goedkeuring.

Foto van Lex van Hulten

Lex van Hulten

Voorzitter

Lex van Hulten studeerde aan het Brabants Conservatorium. Naast klassiek gitaar studeerde hij tevens elektrisch gitaar, compositie en elektronische muziek. Als docent is hij gaan werken aan de Osse Muziekschool, stichtte in Oss het Popkollektief, was bestuursvoorzitter van Stichting Brabant Pop, later lid van de Raad van toezicht van BrAM.…

Lex van Hulten studeerde aan het Brabants Conservatorium. Naast klassiek gitaar studeerde hij tevens elektrisch gitaar, compositie en elektronische muziek. Als docent is hij gaan werken aan de Osse Muziekschool, stichtte in Oss het Popkollektief, was bestuursvoorzitter van Stichting Brabant Pop, later lid van de Raad van toezicht van BrAM. Tegenwoordig als directielid verbonden aan Muzelinck te Oss. Als lid van de onderhandelingscommissie van de werkgeversclub, het VKV/Kunstconnectie, in grote mate verantwoordelijk voor het tot stand brengen van de nieuwe CAO KE.

Lex geeft vooral les aan volwassenen, in elk genre.

Foto van Coen Beijer

Coen Beijer

Secretaris

Foto van Tanja Vermeeren

Tanja Vermeeren

Redactie Social Media

Ik ben Tanja Vermeeren en heb een lespraktijk aan huis. Daarnaast studeer ik aan de Schumann Academie om mijn bevoegdheid te halen en zit in het laatste jaar van mijn studie.…

Ik ben Tanja Vermeeren en heb een lespraktijk aan huis. Daarnaast studeer ik aan de Schumann Academie om mijn bevoegdheid te halen en zit in het laatste jaar van mijn studie. Ik ben dus bezig met de afronding van de studie. Daarnaast ben ik nu als actief lid in het bestuur getreden van de EGTA.

Hier Zorg ik onder andere voor de update van de facebook pagina. Dus als jullie wat geplaatst willen hebben op deze pagina laat het me weten.

Foto van Henk Jonkers

Henk Jonkers

Penningmeester

Foto van Quirijn Snijder

Quirijn Snijder

Hoofdredacteur El Maestro

Quirijn Snijder (1964) studeerde tussen '84 en '92 aan het conservatorium van Zwolle. Tevens volgde hij een opleiding tot therapeutisch docent in de dispokinese, een bewegingsleer voor musici.…

Quirijn Snijder (1964) studeerde tussen ’84 en ’92 aan het conservatorium van Zwolle. Tevens volgde hij een opleiding tot therapeutisch docent in de dispokinese, een bewegingsleer voor musici. Hiermee specialiseerde hij zich in de ergonomische aspecten van het musiceren. Na het studeren in Nederland vervolgde Quirijn zijn opleiding bij José Tomás in Alicante (Spanje). In deze periode was hij in Barcelona en Sant Cugat del Vallés werkzaam als gitaardocent en therapeutisch docent in de dispokinese.
Terug in Nederland richtte hij in 1999 in Zwolle Gitaarinstituut L’escola op, waar hij tot op heden les geeft. Daarnaast heeft hij in Zwolle een winkel voor de klassieke gitarist, La Roseta.
Sinds enkele jaren houdt Quirijn zich naast zijn werk bij L’escola tevens bezig met artistiek coaching binnen zijn praktijk voor personal coaching Recercare.

Foto van Meredith Essed

Meredith Essed

Bestuurslid

Meredith Essed was vanaf het eerste moment dat ze een gitaar in haar handen had, verkocht. Het leek haar geweldig om zelf gitaarles te gaan geven, naar het voorbeeld van haar docenten.…

Meredith Essed was vanaf het eerste moment dat ze een gitaar in haar handen had, verkocht. Het leek haar geweldig om zelf gitaarles te gaan geven, naar het voorbeeld van haar docenten. Ze studeerde aan het conservatorium van Utrecht en Amsterdam. Na het afronden van haar studie in 1994 nam zij zitting in het oprichtingsbestuur van het Houtens Muziekcollectief, waar ze sindsdien ook les geeft. Daarnaast geeft Meredith momenteel les bij de Biltse Muziekkamer en aan de Nieuwe Muziekschool Alphen.

Haar reden om EGTA-bestuurslid te worden is om te voorkomen dat de plek, waar je makkelijk vakgenoten kunt ontmoeten en inspiratie kunt opdoen, zou verdwijnen.

Foto van Jacqueline Snel

Jacqueline Snel

Bestuurslid

Jacqueline Snel studeerde in 1988 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze heeft een eigen gitaarlespraktijk in Gaanderen (gem.…

Jacqueline Snel studeerde in 1988 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze heeft een eigen gitaarlespraktijk in Gaanderen (gem. Doetinchem). Van 2006 tot 2016 was zij voorzitter van het Gelders Gitaristen Podium. Samen met haar echtgenoot Bert Kwakkel organiseerde zij jaarlijks vier gitaarconcerten ter promotie van de klassieke gitaar.

Foto van Hermine Veltkamp

Hermine Veltkamp

Bestuurslid

Hermine Veltkamp studeerde aan het Conservatorium van Arnhem. Sinds 2004 heeft ze een eigen gitaarlespraktijk in Grave. Voor kinderen met een lichte functionele of sociale beperking biedt ze lesprogramma’s op maat aan.…

Hermine Veltkamp studeerde aan het Conservatorium van Arnhem. Sinds 2004 heeft ze een eigen gitaarlespraktijk in Grave. Voor kinderen met een lichte functionele of sociale beperking biedt ze lesprogramma’s op maat aan. Daarnaast organiseert Hermine gevarieerde muziekprojecten, b.v. ensemblespel, flamenco en gitaar & techniek. Ze zong jarenlang bij o.a. het Noord Nederlands Kamerkoor en werkt sinds 1996 voor VARA’s Kinderen voor Kinderen , onder meer als landelijk juryvoorzitter.