Foto van Marcus de Jong

Marcus de Jong

Voorzitter

Foto van Dieke de Jong

Dieke de Jong

Secretaris

De eerste gitaarlessen kreeg Dieke de Jong in een dependance van de muziekschool in Zwolle van mevrouw Lenstra. Veel jaren later, toen het gitaarspelen meer bleek te zijn dan een hobby, werd ze toegelaten op het conservatorium in Groningen en studeerde daar bij Willem van Lier.…

De eerste gitaarlessen kreeg Dieke de Jong in een dependance van de muziekschool in Zwolle van mevrouw Lenstra.
Veel jaren later, toen het gitaarspelen meer bleek te zijn dan een hobby, werd ze toegelaten op het conservatorium in Groningen en studeerde daar bij Willem van Lier.
In 1983 haalde ze daar haar diploma en was officieel gitaardocent.
In de jaren ‘90 heeft Pavel Steidl haar 4 jaar lesgegeven en kreeg de muzikale expressie en de techniek een nieuwe richting.
Van 2000-2002 studeerde ze aan het conservatorium in Den Haag schoolmuziek bij Nico Smit en Wouter Tempelaar.
Na acht rijke en intensieve jaren voor de klas in het Westland, Leiden en Rotterdam-Zuid, is ze toch weer teruggekeerd naar de stiel van gitaardocent en geeft ze gitaarles in een eigen lespraktijk in Delft en bij BplusC in Leiden.
Met als specialiteit: gitaarles voor mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap en anderslerenden met of zonder diagnose. Voor verdieping volgde ze trainingen als: Muziek en Brein van de ITON. Daarnaast coacht ze mensen met podiumangst en heeft daarvoor een eigen methode ontwikkeld.
‘Het lijkt me fijn me in te zetten voor de EGTA, waar ik nu al jaren lid van ben.’

Foto van Cees Bijster

Cees Bijster

Penningmeester

Cees Bijster behaalde in 1980 zijn diploma cum laude aan de Muziek Pedagogische Akademie te Alkmaar bij Hans de Weerd. Heeft van 1981 tot 2003 gewerkt bij CKC De Meerse in Hoofddorp. …

Cees Bijster behaalde in 1980 zijn diploma cum laude aan de Muziek Pedagogische Akademie te Alkmaar bij Hans de Weerd.

Heeft van 1981 tot 2003 gewerkt bij CKC De Meerse in Hoofddorp. Heeft in deze tijd in verschillende ensembles en duo’s gespeeld. Heeft flamenco- danscursus begeleid en 5 jaar lang flamenco lessen gevolgd bij John Fillmore in Amsterdam.

Foto van Meredith Essed

Meredith Essed

Bestuurslid

Meredith Essed was vanaf het eerste moment dat ze een gitaar in haar handen had, verkocht. Het leek haar geweldig om zelf gitaarles te gaan geven, naar het voorbeeld van haar docenten.…

Meredith Essed was vanaf het eerste moment dat ze een gitaar in haar handen had, verkocht. Het leek haar geweldig om zelf gitaarles te gaan geven, naar het voorbeeld van haar docenten. Ze studeerde aan het conservatorium van Utrecht en Amsterdam. Na het afronden van haar studie in 1994 nam zij zitting in het oprichtingsbestuur van het Houtens Muziekcollectief, waar ze sindsdien ook les geeft. Daarnaast geeft Meredith momenteel les bij de Biltse Muziekkamer en aan de Nieuwe Muziekschool Alphen.

Haar reden om EGTA-bestuurslid te worden is om te voorkomen dat de plek, waar je makkelijk vakgenoten kunt ontmoeten en inspiratie kunt opdoen, zou verdwijnen.